HockeyNews
PLUS

Lista: Här är de tio SHL-spelare som har inlett 2020 bäst

(12087) SHL-lista: Rödin/Sellgren/Furch
Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Vilka spelare har börjat 2020 bäst?

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, har gjort en genomgång och presenterar idag sin tio-i-topp-lista.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Arvid Holm, Färjestad. Foto: Bildbyrån.


10 Arvid Holm, mv, Färjestad


Kommentar: Den 193 centimeter långe smålänningen kan vara på väg att vinna målvaktskampen med Markus Svensson. Åtminstone är konkurrensen mellan dem knivskarp. Holm har spelat tre matcher under 2020 och vunnit samtliga tre. Och i de tre matcherna släppte han bara in ett mål per gång. Svensson och Holm har matchats likvärdigt och Holm är den av smålänningarna med de finare siffrorna.


9 Victor Söderström, b, Brynäs


Kommentar: Tillbaka efter JVM i Tjeckien dit han blev uttagen som reserv, men upplevelsen slutade positivt och han fick med sitt en bronsmedalj hem. Sliten? Trött? Inte ett smack. Istället är han den som fått mest istid i Brynäs (24:47), näst mest i hela SHL efter Luleås Erik Gustafsson under sina tre SHL-matcher 2020. Den skicklige högerskytten har tackat för förtroendet och bidragit till Brynäs tre segrar och uppryckning bland annat genom att göra ett mål och tre assist.


8 Jesper Sellgren, b, Luleå


Kommentar: Två mål och två assist från Sellgren borta mot Rögle räcker långt för att ta sig in på den här topp-tio-listan. Den 21-årige backen spelade över 24 minuter i 7–4-vinsten i Ängelholm och har gjort fem poäng de senaste två matcherna.

Modofostrade Sellgren gick från två till fyra mål och har redan satt ett personligt målrekord i SHL eftersom det blev tre mål på de 52 matcherna med Luleå förra säsongen.


Tyler Kelleher, IK Oskarshamn. Foto: Bildbyrån.


7 Tyler Kelleher, f, Oskarshamn


Kommentar: Det har varit en tuff omställning till SHL för både IKO och Kelleher. Han och laget fick en bra start tidigt i höstas, men sedan har det också varit en lång mörk höst med mängder av förluster. Men nu är Kelleher och IKO på gång igen. Fyra mål och en assist på de fyra matcherna under 2020 är en kalasstart. 5–1-vinsten mot Frölunda satt fint och med god hjälp av Kellehers två mål blev det seger och ett kliv upp från kvalplats.


6 Gustav Rydahl, f, Färjestad


Kommentar: Det blev ett glädjevrål bland FBK-fansen när Rydahl berättade att han skrivit nytt kontrakt med klubben och i samma andetag meddelade att han kommer att bli kvar kommande säsong oavsett vilka erbjudanden som kommer från toppen av hockeyns näringskedja.

Rydahl har slagit igenom med ett brak. Han öser in poäng, tre mål och tre assist på fyra matcher under 2020. Och han har inte varit inne på något baklängesmål de senaste fem matcherna.


5 Gustaf Lindvall, mv, Skellefteå


Kommentar: Ett av säsongens stora utropstecken! Lindvall vinner matcher med sitt lugn och sin jämnhet kryddat med en och annan superräddning. Med 93,33 i räddningsprocent ligger han i topp i SHL. Med Lindvall i kassen har Skellefteå fem raka segrar inklusive straffvinsten borta mot HV71. Den 29-årige målvakten har utgående kontrakt och har satt sig i ett guldläge.

Han har varit under 92 i räddningsprocent i bara en av sina elva senaste SHL-matcher. Wow!


Mathias Bromé, Örebro. Foto: Bildbyrån.


4 Mathias Bromé, f, Örebro


Kommentar: Vilken värvning av Örebro, när man tänker efter. Den snabbe forwarden är outtröttlig och ständigt på hugget och giftig i offensiven. Bromé är tvåa i SHL:s totala poängliga och har gjort fyra mål och två assist på Örebros fyra matcher i januari. Han har fått ihop 14 mål och 29 poäng den här säsongen i Örebro och han närmar sig de 35 poäng (15 + 20) som han hade i Mora ifjol. Han var NHL-aktuell då, och lär vara förlorad för Örebro och SHL efter den här säsongen.


3 Nicklas Danielsson, f, Brynäs


Kommentar: Glöden i ”Nicky D” är tillbaka! Precis som kedjekamrat Rödin har Danielsson tänt till och han skjuter på allt. 18 skott på fyra matcher under skottåret 2020. Det har betalat sig i form av två mål och fem assist. Med det är han näst bästa poänggörare i Brynäs efter Rödin och Danielsson står på 23 poäng (7 mål, 16 assist) på 33 matcher.


2 Dominik Furch, mv, Örebro


Kommentar: Nollan mot Leksand satt förstås fint. 39 räddningar. Furch har inlett 2020 fenomenalt. Den tjeckiske målvakten har vunnit alla tre matcherna och bara släppt in tre mål. 96,3 i räddningsprocent. Furch har faktiskt fyra raka segrar när han har startat och han är den segerrikaste målvakten i hela SHL med 19 vinster. Vilken klippa!


Anton Rödin, Brynäs. Foto: Bildbyrån.


1 Anton Rödin, f, Brynäs


Kommentar: Snacka om att lagkapten Rödin har tänt till efter tränarbytet i Brynäs. På de tre raka segermatcherna efter coachskiftet har den skridskostarke forwarden gjort fem mål och en assist. Att jämföra med fyra mål på de 27 matcherna under första halvan av säsongen. Det var det här hela Brynäs hade hoppats på från starten i september.

Hur som helst, scenförändringen är häpnadsväckande. Rödin toppar 2020 års poängliga i SHL med fem mål och två assist på fyra matcher. Han har gjort poäng i sex raka matcher, så det var kanske lite på gång ändå.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!